ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Ο χώρος του Φανταστικού, με τις ποικίλες μορφές του, ενδιαφέρει αναμφισβήτητα μια σημαντική μερίδα του αναγνωστικού κοινού. Ενδεχομένως, για κάποιους η ενασχόλησή τους με το fantasy να αποτελεί έναν προσωρινό πειραματισμό, μια απάντηση, αν θέλετε, στο έντονο κάλεσμα της εποχής.

Για κάποιους όμως, πιο «σκληροπυρηνικούς», η αγάπη τους για το Φανταστικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινότητά τους και εκφράζεται σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Κάποιοι εξ αυτών επιλέγουν τον μοναχικό δρόμο της ανάγνωσης, άλλοι επιχειρούν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους δημιουργώντας τους δικούς τους κόσμους είτε μέσω της συγγραφής είτε παίζοντας παιχνίδια ρόλων, άλλοι συμμετέχουν σε διαδικτυακά φόρα και ανταλλάσσουν απόψεις, άλλοι επιλέγουν να εκφραστούν μέσω ιστολογίων, περιοδικών και ούτω καθεξής.

Με το Διαδίκτυο να έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας, τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που «εκμεταλλεύονται» τη δυνατότητα που τους παρέχεται μέσω της τεχνολογίας για να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο τα ενδιαφέροντά τους. Και ενώ κάποτε συναντούσε κανείς τους λάτρεις του fantasy στις διάφορες διοργανώσεις ή φεστιβάλ, σήμερα υπάρχει η δυνατότητα με ένα μικρό πάτημα του ποντικιού να ενημερωθείτε για τα τεκταινόμενα του χώρου, να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με χιλιάδες κόσμο και να βρείτε αρκετά άτομα με τα οποία έχετε κοινά ενδιαφέροντα.

Όμως παρόλο που η αγορά του fantasy έχει επεκταθεί λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων, υπάρχουν και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχει χαθεί κάτι από την αλλοτινή μαγεία. Σήμερα όλα είναι πιο εύκολα, όλα τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς και προτού προλάβει κανείς να αφομοιώσει τη μία εξέλιξη, έρχεται αμέσως αντιμέτωπος με την επόμενη. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο χώρος έχει να αντιμετωπίσει και όλους εκείνους που αποβλέποντας μόνο στο κέρδος βρήκαν την ευκαιρία να θησαυρίσουν, εις βάρος φυσικά του ίδιου του χώρου του Φανταστικού…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην Fantasy Gate.

Leave A Comment