THOR 2: ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στη δεύτερη μεταφορά του στις κινηματογραφικές αίθουσες, και τρίτη κατά σειρά κινηματογραφική του εμφάνιση μετά τη συμμετοχή του στους «Εκδικητές», ο Θορ καλείται πάλι να σώσει τη Γη και τα Εννέα Βασίλεια από έναν σκοτεινό εχθρό που έχει τις ρίζες του στις απαρχές του Σύμπαντος. Παλεύοντας να επαναφέρει την τάξη στον κόσμο, ο Θορ έρχεται αντιμέτωπος με τον Μάλεκιθ που στόχο έχει να βυθίσει το Σύμπαν στο σκοτάδι. Στην προσπάθειά του αυτή δεν είναι φυσικά μόνος, αφού δέχεται τη βοήθεια τόσο των ανθρώπων του Βασιλείου του όσο και της Αμερικανίδας φίλης του Τζέιν Φόστερ και της εκκεντρικής ερευνητικής ομάδας της.

Βαδίζοντας στα χνάρια των «Εκδικητών» και ξεφεύγοντας λίγο από τον σοβαροφανή τόνο της πρώτης ταινίας «Θορ», ο «Θορ 2: Σκοτεινός κόσμος» υπόσχεται καταιγιστικές σκηνές δράσης, πλούσια οπτικά εφέ αλλά και αρκετές δόσεις χιούμορ. Μπορεί αντικειμενικά να μην πρόκειται για την καλύτερη ταινία που μας έχει χαρίσει το σύμπαν της Marvel, ωστόσο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη και ένα απαραίτητο χαλί για το σίκουελ των «Εκδικητών». Πέρα όμως από όλα αυτά σε επίπεδο σεναρίου αλλά και σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση των χαρακτήρων ο θεατής δεν θα πρέπει να αναμένει πολλά. Παρόλο που οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Θορ σε αυτή την ταινία είναι πιο προσωπικές, η ιστορία θα λέγαμε ότι συνεχίζει να κινείται στην επιφάνεια και να ανακυκλώνει τα ίδια και τα ίδια χολιγουντιανά κλισέ.

Thor-The-Dark-WorldΕκείνος που σίγουρα ξεχωρίζει από το υπόλοιπο καστ και φαίνεται να κινείται σε διαφορετικούς υποκριτικούς ορίζοντες είναι για μια ακόμη φορά ο Τομ Χίντλεστον, που υποδύεται τον Λόκι. Αυτή τη φορά, ο χαρακτήρας σκιαγραφείται με πολύ περισσότερα χρώματα, δίνοντας στον Βρετανό σαιξπηρικό ηθοποιό τον κατάλληλο καμβά για να ξεδιπλώσει το μοναδικό υποκριτικό του ταλέντο. Παρόλο, λοιπόν, που η δεύτερη ταινία «Θορ» δεν φαίνεται να οικοδομείται αποκλειστικά πάνω στον Λόκι, εκείνος φαίνεται να μπορεί να σηκώσει όλο το βάρος της ταινίας, βγάζοντας της από το περιθώριο της μετριότητας που θα κινδύνευε διαφορετικά να βυθιστεί.

Malekith_Thor_The_Dark_World_PosterΑν είστε φαν του Dr Who έχετε σίγουρα έναν ακόμα λόγο για να δώσετε στο «Θορ 2: Σκοτεινός κόσμος» μια ακόμα ευκαιρία. Και ο λόγος ο πάλαι ποτέ δόκτωρ Κρίστοφερ Έκλεστον που υποδύεται σε αυτή την ταινία τον κακό Μάλεκιθ, αν και κάπως αγνώριστος. Ο βασικότερος λόγος όμως για να δείτε το Θορ 2, πέρα από το ότι υπόσχεται δύο ευχάριστες ώρες, με την προϋπόθεση ότι δεν υπεραναλύσετε την πλοκή, είναι η δομική σύνδεση των γεγονότων της συγκεκριμένης ταινίας με τις υπόλοιπες ταινίες που θα ακολουθήσουν στο σύμπαν της Marvel, με πιο σημαντική τους «Εκδικητές 2».

Αν, λοιπόν, σας φέρει ο δρόμος σε κάποια σκοτεινή αίθουσα καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε την ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος. Και όταν λέμε τέλος εννοούμε μέχρι και τον τελευταίο τίτλο τέλους… Κάνετε υπομονή και δεν θα χάσετε…

Leave A Comment