SLEEPY HOLLOW: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΡΗ

Ο Ακέφαλος Καβαλάρης επιστρέφει στις τηλεοπτικές οθόνες σε μια σύγχρονη προσαρμογή του μύθου που έπλασε η φαντασία του Αμερικανού συγγραφέα Ουάσινγκτον Ίρβινγκ. Στη νέα σειρά φαντασίας, ο Ίκαμποντ Κρέιν (Τομ Μίσον) ανασταίνεται 250 χρόνια μετά το θάνατό του για να εξιχνιάσει ένα μυστήριο που χρονολογείται από την εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης. Η ανάστασή του συνδέεται άμεσα με την επιστροφή του Ακέφαλου Καβαλάρη, ο οποίος ξεκινά μια σειρά δολοφονιών στην πόλη Sleepy Hollow.

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο μαθαίνουμε ότι ο Καβαλάρης είναι ένας από τους Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. O Κρέιν καλείται να σταματήσει τα σχέδια του Καβαλάρη για το τέλος του κόσμου. Παρόλο που όλοι αρχικά θεωρούν τον Ίκαμποντ τρελό, οι γνώσεις του για τον Καβαλάρη τον καθιστούν πολύ σύντομα απαραίτητο για την καταδίωξη του κατά συρροή δολοφόνου. Στο πλευρό του τάσσεται η αστυνομικός Άμπι Μιλς (Νικόλ Μπέχαρι). Η Άμπι, ως γυναίκα και αφρικανοαμερικανίδα, δυσκολεύεται να αποδεχτεί τις αποικιοκρατικές αντιλήψεις του 18ου αιώνα που εκφράζει συχνά πυκνά ο Ίκαμποντ, στοιχείο που υπόσχεται αν μη τι άλλο ένα εκρηκτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο.

Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα να συνδέσουν τον κόσμο του σήμερα με τον χώρο της Φαντασίας, αν και δεν είναι πρωτότυπη -την είδαμε λόγου χάρη και σε άλλες παραγωγές όπως το “Once Upon A Time” -, φαίνεται αρχικά κάπως ακραία, σε σημείο να αναρωτιέται κανείς για το κάτα πόσο βιώσιμη είναι μια τέτοια σειρά. Για κάποιο περίεργο, όμως, λόγο το “Sleepy Hollow” φαίνεται να αρέσει στο τηλεοπτικό κοινό, γεγονός που οδήγησε στην ανανέωση της σειράς για τουλάχιστον ακόμα έναν κύκλο από το τηλεοπτικό δίκτυο FOX, όπου και προβάλλεται. Σε αυτό ενδεχομένως να συνεισφέρουν οι πρωταγωνιστές, τα έντονα γοτθικά στοιχεία αλλά και οι συνεχείς σεναριακές εναλλαγές που δεν αφήνουν περιθώρια στον θεατή να αμφισβητήσει τα όσα βλέπει. Ένα ακόμα στοιχείο που ενδεχομένως συντελεί στην επιτυχία είναι το σεναριακό δίδυμο Alex Kurtzman και Roberto Orci, που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με τον Τζ. Τζ. Έιμπραμς στη δημοφιλή σειρά επιστημονικής φαντασίας “Fringe”.

Sleepy-Hollow-Season-1-poster-04

Η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη Sleepy Hollow, ένα μικρό χωριό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, βόρεια από το Μανχάταν. Παρόλο που τα γυρίσματα δεν γίνονται στο ίδιο μέρος, οι κάτοικοι του μικρού αυτού χωριού του αμερικανικού Βορρά δηλώνουν εξαιρετικά χαρούμενοι με την αύξηση επισκεπτών που προκάλεσε η προβολή της σειράς στο μέρος τους. Πολλοί ήταν μάλιστα εκείνοι που επέλεξαν το γραφικό χωριό ως το ιδανικό μέρος για να γιορτάσουν το Χάλοουιν (Ναι, είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικανοί!).

Να σας θυμίσω ότι το 1999 είχε προηγηθεί η κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας τρόμου του Ίρβινγκ σε σκηνοθεσία Τιμ Μπέρτον με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ. Η ταινία “Sleepy Hollow” γνώρισε μεγάλη επιτυχία και θεωρείται ακόμα και σήμερα μία από τις καλύτερες κινηματογραφικές συνεργασίες του διδύμου Μπέρτον-Ντεπ.

Leave A Comment