ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ KING

Το έπος φαντασίας του Stephen King «Ο Μαύρος Πύργος» ολοκληρώθηκε το 2004 με την κυκλοφορία του έβδομου ομώνυμου βιβλίου. Φαίνεται όμως πως ο συγγραφέας δεν διήγηθηκε όλα όσα ήθελε και έτσι το 2009 δήλωσε ότι η σειρά θα εμπλουτιστεί με ένα ακόμα βιβλίο.

Το βιβλίο με τίτλο «The Wind Through the Keyhole» (Ο άνεμος μέσα από την κλειδαρότρυπα) δεν αποτελεί συνέχεια της επταλογίας, αλλά τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στο τέταρτο και στο πέμπτο βιβλίο. Πραγματεύεται τις περιπέτειες του Ρόλαντ, του Τζέικ, του Έντι, της Σουζάνα και του Όι, αφότου φύγουν από τη Σμαραγδένια Πόλη.

Πρόκειται για μια ιστορία που δεν διήγηθηκε ο King στους αναγνώστες του. Το βιβλίο θα είναι μικρότερο από τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς στα οποία μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας (700 περίπου σελίδες έκαστο). Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Βρετανό εκδότη του, το έργο δεν πρόκειται να περιλαμβάνει λιγότερο από 300 σελίδες.

Η Philippa Pride, υπεύθυνη του εκδοτικού οίκου που ανέλαβε την έκδοση, δήλωσε ότι είναι η τέλεια ευκαιρία για τους φανατικούς αναγνώστες να έρθουν ξανά κοντά στο σύμπαν του «Μαύρου Πύργου», αλλά κι ένας όμορφος τρόπος να γνωρίσουν και νέοι αναγνώστες τη σειρά, δεδομένου ότι το βιβλίο μπορεί κάλλιστα να διαβαστεί και αυτόνομα, δίχως να έχει κάποιος ιδέα για το τι έχει συμβεί πριν ή μετά.

Ο Stephen King αποκάλυψε ότι άρχισε να ονειρεύεται και πάλι τον κόσμο της Μέσης Γης, στον οποίο εξελίσσεται η πλοκή της σειράς, κατά τη συγγραφή του επόμενου συγγραφικού εγχειρήματός του του με τον αινιγματικό τίτλο 11/22/63. Το καινούριο αυτό μυθιστόρημα θα ασχολείται με τα ταξίδια στο χρόνο και την υπόθεση δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.

Ο «Μαύρος Πύργος», που κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Bell, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δείγματα επικής λογοτεχνίας που έχει γράψει ο King στη διάρκεια της μακράς συγγραφικής του πορείας. Πρόκειται για ένα μίγμα γουέστερν και επικής φαντασίας, όπως ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Συναντώνται όμως και άλλα «υποείδη» του Φανταστικού, όπως, για παράδειγμα, η λογοτεχνία τρόμου.

Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο πιστολέρο Ρόλαντ, απόγονος μιας νεκρής βασιλικής γενιάς. Ο ήρωας περιπλανιέται μόνος του σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, με μοναδικό σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει τον Μαύρο Πύργο, το κέντρο του κόσμου, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει να πάρει απαντήσεις στα ερωτήματα που τον βασανίζουν. Στην προσπάθειά του αυτή, έρχεται σε επαφή με ιδιαίτερους ανθρώπους, οι οποίοι τον συντροφεύουν στα ταξίδια του. Μαζί προσπαθούν πάνω απ’ όλα να επιβιώσουν.

Το καινούριο βιβλίο που έρχεται να προστεθεί στη σειρά του «Μαύρου Πύργου» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012, όπως ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγους μήνες από την ιστοσελίδα του συγγραφέα. Στη χώρα μας ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο μέχρι να το βρούμε μεταφρασμένο στα ράφια κάποιου βιβλιοπωλείου.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη στήλη F... for Fantasy του εβδομαδιαίου ένθετου του Ελεύθερου Τύπου, Φαινόμενα, στο τεύχος αρ. 40.

Leave A Comment