ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ’ ΕΝΑΝ ΒΡΙΚΟΛΑΚΑ, ΤΟ GRAPHIC NOVEL

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους φίλους της βαμπιρικής λογοτεχνίας, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται ένας θρύλος των σύγχρονων βρικολάκων αναμένεται να επανέλθει δριμύτερος. Ο λόγος για το μυθιστόρημα της Anne Rice, «Συνέντευξη μ’ ένα βρικόλακα».

Ο εκδοτικός οίκος Yen Press, που ειδικεύεται στην έκδοση εικονογραφημένων μυθιστορημάτων και μάνγκα (ιαπωνικά κόμικς), αναμένεται να κυκλοφορήσει το δημοφιλές μυθιστόρημα της Anne Rice σε εικονογραφημένη έκδοση. Η έκπληξη όμως είναι ότι αυτή τη φορά οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ιστορία από μια άλλη ματιά. Την ιστορία θα μας τη διηγείται η Κλώντια, το παιδί που μεταμόρφωσε σε βρικόλακα ο αφηγητής του αρχικού βιβλίου, Λουί. Η ιστορία θα εικονογραφηθεί από την πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνιδα Ashley Marie Witter και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η «Συνέντευξη μ’ ένα βρικόλακα» είναι το πρώτο βιβλίο της δεκάτομης σειράς «Τα χρονικά των βαμπίρ» της συγγραφέως. Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη με τις προοπτικές που θα προσφέρει στους αναγνώστες η νέα οπτική της ιστορίας. Επίσης, θεωρεί ότι αυτή η τακτική συνάδει απόλυτα με την πολυπρόσωπη αφήγηση που επέλεξε και στους δέκα τόμους των «Χρονικών». Σε ό,τι αφορά μάλιστα την ιστορία του πρώτου βιβλίου, ήδη έχουμε ακούσει τις εκδοχές των δύο εκ των τριών πρωταγωνιστών, του Λεστάτ και του Λουί. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να δούμε και την εκδοχή της τρίτης πρωταγωνίστριας.

Η Anne Rice λατρεύει τα εικονογραφημένα μυθιστορήματα, καθώς μεγάλωσε διαβάζοντας τα Κλασικά εικονογραφημένα και τις «Ιστορίες από την κρύπτη». Αυτό που πάντα τη γοήτευε στα εικονογραφημένα μυθιστορήματα είναι ότι ο καλλιτέχνης διαθέτει απεριόριστη ελευθερία να δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύμπαν με κάθε λεπτομέρεια, χωρίς να χρειάζεται πολλά χρήματα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις κινηματογραφικές ταινίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ταλέντο και πολλή φαντασία. Ήδη μάλιστα δηλώνει γοητευμένη με τα σκίτσα που έχει δει, καθώς θεωρεί ότι αποδίδουν στο ακέραιο την ατμόσφαιρα και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το έργο της.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η συγγραφέας βλέπει κάποιο από τα έργα της να… μετασχηματίζεται. Την ίδια στιγμή, ένας άλλος εκδοτικός οίκος, ο IDW, μεταφέρει σε έκδοση κόμικ το μυθιστόρημά της «Ο Υπηρέτης των οστών» (που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη). Επίσης, αρκετά βιβλία από τα «Χρονικά», συμπεριλαμβανομένης και της «Συνέντευξης μ’ ένα βρικόλακα», έχουν εκδοθεί σε κόμικ κατά τη δεκαετία του 1990. Μάλιστα, το πρώτο από αυτά τα έργα μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη το 1994, σε σκηνοθεσία Neil Jordan.

Από τη μεριά της η Rice δήλωσε ότι απόλαυσε την ευκαιρία που της δόθηκε να επαναπροσεγγίσει το εκδοθέν το 1976 βιβλίο της, καθώς την έκανε να αισθανθεί ότι επισκέφθηκε κάποιον παλιό της φίλο.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη στήλη F... for Fantasy του εβδομαδιαίου ένθετου του Ελεύθερου Τύπου, Φαινόμενα, στο τεύχος αρ. 44.

Comments
One Response to “ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ’ ΕΝΑΝ ΒΡΙΚΟΛΑΚΑ, ΤΟ GRAPHIC NOVEL”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] 2012 κυκλοφόρησε από τη Yen Press ένα graphic novel με την έγκριση της Anne Rice, όπου παρουσιάζεται η ιστορία […]Leave A Comment