ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του φέρνει ένα μεγάλο αριθμό κινηματογραφικών ταινιών και σειρών που αναμένεται να κάνουν τα καλοκαιρινά μας βράδια περισσότερο «φανταστικά».

Είτε είστε φαν του Χάρι Πότερ είτε όχι δεν μπορείτε να αρνηθείτε το γεγονός ότι η κυκλοφορία του τελευταίου μέρους της γνωστής κινηματογραφικής επιτυχίας αναμένεται να αποτελέσει το γεγονός του καλοκαιριού. Αυτό που με ανυπομονησία αναμένουν εκατομμύρια θαυμαστές του μικρού μάγου σε όλο τον κόσμο θα φέρει μαζί του και το τέλος μιας εποχής Χαριποτερομανίας, η οποία σημάδεψε τα κινηματογραφικά δρώμενα των αρχών του εικοστού πρώτου αιώνα. Με το τελευταίο βιβλίο της σειράς να έχει κυκλοφορήσει πριν λίγα χρόνια, δεν μένει παρά η κυκλοφορία της ταινίας για να κλείσει ουσιαστικά ο κύκλος που άρχισε με το πρώτο μυθιστόρημα «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος». Στο Διαδίκτυο παρουσιάστηκαν ήδη οι πρώτες εικόνες της νέας ταινίας, ενώ όσο πλησιάζουμε στον Ιούλιο (μήνας προβολής της), οι πληροφορίες σχετικά με την πλοκή αναμένεται να αυξηθούν.

Στα σημαντικά γεγονότα του καλοκαιριού συγκαταλέγεται για ορισμένους και το ξεκίνημα του τέταρτου κύκλου της επιτυχημένης σειράς φαντασίας «True Blood», η οποία αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται στις 26 Ιουνίου από το αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο HBO. Στην Ελλάδα, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε από τον Ant1 τον τρίτο κύκλο που προβλήθηκε πέρσι το καλοκαίρι στην Αμερική.

Επιπροσθέτως, προς τα τέλη του καλοκαιριού αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία με τον ιδιαίτερο ομολογουμένως τίτλο «Cowboys & Aliens» («Καουμπόηδες και Εξωγήινοι») με πρωταγωνιστές τους Χάρισον Φορντ και Ντάνιελ Κρεγκ. Η πλοκή της ταινίας διαδραματίζεται το 1873 στην Άγρια Δύση και αφορά τη μάχη των καουμπόηδων με τους εξωγήινους που εισβάλλουν με το διαστημόπλοιό τους στην περιοχή και προσπαθούν να απαγάγουν τους κατοίκους. Ο σεναριογράφος της ταινίας, Roberto Orci, διαβεβαιώνει ότι οι συντελεστές έχουν σεβαστεί και τα δύο είδη στα οποία στηρίζεται η ταινία: την επιστημονική φαντασία και το γουέστερν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το μόνο που επιδιώκουν είναι να δώσουν στους θεατές μια καλοκαιρινή νότα δροσιάς, λίγο πιο μακριά από τις ταινίες με υπερήρωες που αναμένεται να κατακλύσουν τις αίθουσες τους επόμενους μήνες.

Και αυτό το καλοκαίρι οι επιλογές είναι αρκετές και διαφορετικές για να επιλέξετε αυτές που ταιριάζουν στις δικές σας προτιμήσεις. Κάποιες από τις διαθέσιμες ταινίες ή σειρές μπορεί να σας ενθουσιάσουν, άλλες να σας προβληματίσουν ή να σας δυσαρεστήσουν, ακόμα και να σας εκνευρίσουν. Αυτή όμως είναι και η μαγεία τους, ότι κανείς ποτέ δεν γνωρίζει εκ των προτέρων τις αντιδράσεις του. Ας αφεθούμε, λοιπόν, στο ταξίδι της φαντασίας και… όπου μας βγάλει.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη στήλη F... for Fantasy του εβδομαδιαίου ένθετου του Ελεύθερου Τύπου, Φαινόμενα, στο τεύχος αρ. 34.

Leave A Comment