Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ

Ο Stephen King είναι, αναμφισβήτητα, ένας από τους πιο πολυγραφότατους σύγχρονους συγγραφείς του Φανταστικού, έχοντας στο ενεργητικό του πολλά μυθιστορήματα, σενάρια, σειρές διηγημάτων και βιβλία. Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμά του, σε όγκο τουλάχιστον, είναι η επική σειρά «Μαύρος Πύργος».

Όπως πολλά άλλα έργα του, έτσι και ο «Μαύρος Πύργος» αποτελεί ένα ενδιαφέρον υλικό που δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους ανθρώπους της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που, έχοντας διαβάσει ολόκληρη τη σειρά ή κάποιο μέρος της, απορούν πώς δεν έχει γίνει ακόμα κάποια απόπειρα οπτικοποίησής της.

Κατά καιρούς, έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες για επικείμενες παραγωγές, πιθανούς πρωταγωνιστές, περικοπές λόγω μειωμένου προϋπολογισμού, αλλά έως τώρα δεν υπήρχε καμία επίσημη επιβεβαίωση. Τα νέα φαίνεται πως, επιτέλους, είναι ενθαρρυντικά και αναμένεται να φέρουν αρκετά χαμόγελα στα πρόσωπα των θαυμαστών του «Μαύρου Πύργου».

Οι νέες πληροφορίες θέλουν τον «Μαύρο Πύργο» να μεταφέρεται στη μικρή οθόνη μέσα από τη συχνότητα του αμερικανικού καλωδιακού καναλιού HBO. Πρόσφατα, η Universal Pictures, η οποία σκόπευε να επενδύσει σε μια τηλεταινία τριών επεισοδίων, αποφάσισε να μην προχωρήσει στα σχέδιά της λόγω του αυξημένου προϋπολογισμού που θα απαιτείτο για την ταινία. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη συγκεκριμένη παραγωγή θα δινόταν, μάλιστα, στον Ισπανό ηθοποιό Χαβιέ Μπαρδέμ, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε με το χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία του στην ταινία «Καμία χώρα για τους μελλοθάνατους», όπου και υποδυόταν έναν στυγνό εγκληματία.

Το ΗBO, μετά την ομολογουμένως τεράστια επιτυχία της σειράς βιβλίων του George R.R. Martin («Game of Thrones») αλλά και την επιτυχημένη μεταφορά των βιβλίων φαντασίας της Charlaine Harris («True Blood»), αποφάσισε να επενδύσει σε μια ακόμα παραγωγή του είδους. Οι προθέσεις του καναλιού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιες έπειτα και από τις δηλώσεις του πετυχημένου παραγωγού του Χόλιγουντ, Brian Grazer («Changeling», «Robin Hood», «Angels and Demons» κ.λπ.), ο οποίος επιβεβαίωσε τις φήμες. Ο ίδιος, μάλιστα, είναι εκείνος που δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε στο ρόλο του Ρόλαντ τον Χαβιέ Μπαρδέμ, όπως αρχικά είχε συζητηθεί.

Ο Grazer είναι αισιόδοξος για την έκβαση της όλης προσπάθειας, δεδομένου ότι κατόρθωσε μαζί με τους συνεργάτες του να περιορίσει κατά πολύ τα έξοδα, καθιστώντας τη μεταφορά του «Μαύρου Πύργου» εφικτή. Τα νέα είναι, λοιπόν, αισιόδοξα για τους θαυμαστές της σειράς, οι οποίοι, αν όλα πάνε καλά, θα καταφέρουν πολύ σύντομα να την απολαύσουν στις οθόνες τους. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι παραπάνω, όπως το πότε προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει η ταινία ή σε ποιο ακριβώς στάδιο παραγωγής βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη στήλη F... for Fantasy του εβδομαδιαίου ένθετου του Ελεύθερου Τύπου, Φαινόμενα, στο τεύχος αρ. 54.

Leave A Comment