Ο ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Ενώ το τρέιλερ της νέας ταινίας του Tim Burton, «Dark Shadows», έχει ήδη κυκλοφορήσει και η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες σε λίγες εβδομάδες, ο δημοφιλής σκηνοθέτης εργάζεται ήδη πάνω σε ένα άλλο πρότζεκτ, που οι φανατικοί θαυμαστές του αναμένουν εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για τη μεταφορά του animation μικρού μήκους «Frankenweenie» του 1984, σε μια ολοκληρωμένη ταινία μεγάλου μήκους, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 3D από τη Disney.

Το πρώτο τρέιλερ του animation κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες στο Διαδίκτυο και συγκέντρωσε αμέσως κολακευτικά σχόλια από τους θαυμαστές του Burton. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επιλογή να γυριστεί ασπρόμαυρη η νέα εκδοχή, όπως και η αρχική ταινία. Ο ίδιος ο Burton δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος αλλά και έκπληκτος με την απόφαση της Disney να δεχτεί να γυριστεί η ταινία σε ασπρόμαυρο φιλμ. Μάλιστα, θεωρούσε αυτό το στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό, καθώς πιστεύει ότι η αντίθεση άσπρου και μαύρου μπορεί να αναδείξει καλύτερα την τεχνική stop-motion στην οποία βασίζεται το animation, μια τεχνική που είδαμε να εφαρμόζεται τόσο στον «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» όσο και στη «Νεκρή Νύφη».

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο φιλμ μικρού μήκους του Burton του 1984, που μας εξιστορεί τις προσπάθειες του νεαρού Βίκτορα Φρανκενστάιν να φέρει πίσω στη ζωή το αγαπημένο του σκυλάκι, τον Σπάρκι, με τη βοήθεια της επιστήμης. Στο τρέιλερ παρακολουθούμε τις απεγνωσμένες προσπάθειες του μικρού Βίκτορα να στέφονται με επιτυχία, με αποτέλεσμα το μικρό σκανταλιάρικο σκυλάκι να γίνεται ο φόβος και ο τρόμος των γειτόνων.

Όταν το 1984 ο Burton είχε προτείνει στη Disney να μετατρέψει την ιδέα του σε ταινία μεγάλου μήκους, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, καθώς το στούντιο θεώρησε ότι η υπόθεση ήταν πολύ σκοτεινή και τρομακτική για παιδιά. Φαίνεται όμως ότι οι εποχές άλλαξαν, ενώ η ολοένα και αυξανόμενη απήχηση του Burton στις νεαρές ηλικίες αλλά και η πρόσφατη συνεργασία του με τη Disney στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», έπεισαν το στούντιο να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο «Frankenweenie».

Αυτό το διάστημα ο σκηνοθέτης εργάζεται πάνω στην αρχική ιδέα, επεκτείνοντας το σενάριο και προσθέτοντας νέους χαρακτήρες και τέρατα. Αν όλα πάνε καλά, το «Frankenweenie» θα βγει στις αίθουσες τον προσεχή Οκτώβριο.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη στήλη F... for Fantasy του εβδομαδιαίου ένθετου του Ελεύθερου Τύπου, Φαινόμενα, στο τεύχος αρ. 77.

Leave A Comment