ΝΟΕΛΑ: ΜΙΑ ΕΠΙΚΗ ΕΓΧΩΡΙΑ ΣΕΙΡΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια η λογοτεχνική φανταστική παραγωγή στη χώρα μας σημειώνει μια εμφανή αύξηση, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση ενός σημαντικού αριθμού αξιόλογων έργων πρωτοεμφανιζόμενων και μη Ελλήνων συγγραφέων. Το 2011 έκανε την εμφάνισή του στα ελληνικά γράμματα ένας ακόμα νέος συγγραφέας, ο Γιώργος Χατζηκυριάκος, με το βιβλίο «Το τραγούδι του χρόνου: Η χώρα των χαμένων ευχών».

noela_book_coverΤο μυθιστόρημα εξιστορεί το ταξίδι αναζήτησης δύο παιδιών, του Λουκά και της Φωτεινής, που χάνονται στο μαγικό κόσμο της Νοέλα, αναζητώντας μια χαμένη ευχή. Πρόκειται για μια επική ιστορία που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο στον οποίο τα Χριστούγεννα διαρκούν όλο το χρόνο. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους επισκέπτονται μαγεμένες πολιτείες, παγωμένα κάστρα, μουσικά χωριά και άλλους εξωτικούς τόπους, ενώ επίσης έρχονται σε επαφή με αλλόκοσμα όντα, όπως καλικάντζαρους, ποντικάνθρωπους, φαντάσματα των ρολογιών κ.α. Τον Κόσμο της Νοέλα απειλεί η παρουσία του Χρόνου, ο οποίος παρουσιάζεται ως φορέας του κακού

Η ιστορία πραγματεύεται τη γνωστή πάλη του καλού με το κακό, αλλά και την αιώνια πάλη του ανθρώπου με το Χρόνο, ιδωμένη μέσα από μια φρέσκια και άκρως ενδιαφέρουσα ματιά. Το «Τραγούδι του Χρόνου» λειτουργεί, επίσης, και ως ένα έντεχνο μέσο για το συγγραφέα για να θίξει θέματα όπως η σημασία της φαντασίας στη ζωή των παιδιών, η παιδικότητα και η διατήρησή της, αλλά και η ωρίμανση που έρχεται μοιραία μέσα από τις διάφορες εμπειρίες.

Η ιστορία που έπλασε η φαντασία του Γιώργου Χατζηκυριάκου απευθύνεται τόσο σε μικρά όσο και σε μεγάλα παιδιά και αποτελεί ένα ανάγνωσμα που δεν περιόριζεται μόνο στις γιορτινές χριστουγεννιάτικες μέρες, παρά τη φαινομενική θεματολογία του. Αντιθέτως, αποτελεί ένα παιδικό παραμύθι με διαχρονικά στοιχεία που μπορεί να διαβαστεί όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς να χάνει καθόλου τη μαγεία του.

Το εν λόγω βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις, είναι το πρώτο μιας τετραλογίας που στοχεύει να εκδώσει ο συγγραφέας. Προς το παρόν, ο Γιώργος Χατζηκυριάκος εργάζεται στην επιμέλεια και ολοκλήρωση του δεύτερου βιβλίου, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται το τρίτο βιβλίο. Η δεύτερη συνέχεια αναμένεται να κυκλοφορήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πριν από τα φετινά Χριστούγεννα.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη στήλη F... for Fantasy του εβδομαδιαίου ένθετου του Ελεύθερου Τύπου, Φαινόμενα, στο τεύχος αρ. 129.

Leave A Comment