GRIMM: ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ

Εξιχνίαση εγκλημάτων και παραμύθια. Πώς μπορούν άραγε να συνδυαστούν και τα δύο; Οι δημιουργοί της «Buffy» και του «Angel» ισχυρίζονται πως βρήκαν τρόπο να συνδυάσουν αυτά τα δύο φαινομενικά ασύνδετα στοιχεία μέσα από μια νέα τηλεοπτική σειρά. Πρόκειται για τη σειρά «Grimm», που αναμένεται να κάνει την πρώτη εμφάνισή της στις αμερικανικές οθόνες μέσα από το δίκτυο NBC στις 28 Οκτωβρίου 2011.

Πίσω από τη νέα αυτή σειρά κρύβεται ο παραγωγός της «Buffy» και δημιουργός του «Angel», David Greenwalt. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αστυνομική σειρά που δανείζεται τη θεματολογία της από τα σκοτεινά ομολογουμένως παραμύθια των αδερφών Γκριμ («Κοκκινοσκουφίτσα», «Χάνσελ και Γκρέτελ», «Σταχτοπούτα», «Ο λύκος και τα επτά κατσικάκια», «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι» κ.α.). Όλα ξεκινάνε όταν ο ντετέκτιβ Νικ Μπέρκχαρντ μετατίθεται στο τμήμα ανθρωποκτονιών του Πόρτλαντ, όπου και αντιλαμβάνεται για πρώτη φορά ότι κάποια πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως φαίνονται… Η πραγματικότητα αρχίζει να αλλάζει μπροστά στα μάτια του όταν βλέπει έναν άνθρωπο να μεταμορφώνεται ξαφνικά σε καλλικάντζαρο ή τα χαρακτηριστικά του προσώπου μιας όμορφης γυναίκας να παραμορφώνονται δίνοντάς της μια φρικιαστική μορφή.

Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τι ακριβώς του συμβαίνει, μαθαίνει την αλήθεια για τα οράματά του. Αντιλαμβάνεται ότι διαφέρει από τους υπόλοιπους ανθρώπους καθώς αποτελεί απόγονο μιας κλειστής ομάδας κυνηγών που αποκαλούνται «Γκριμ», όπως οι γνωστοί δημιουργοί των παραμυθιών. Οι Γκριμ έχουν το μοναδικό χάρισμα να βλέπουν ποια πραγματικά είναι αυτά τα πλάσματα πίσω από το φυσιολογικό τους προσωπείο ενώ αποστολή τους είναι να τα εντοπίζουν και να τα σκοτώνουν.

Κάπως έτσι ξεκινάει η νέα ζωή του Νικ. Όπως και η «Buffy», στην αρχή φαίνεται να είναι επιφυλακτικός για το νέο ρόλο που του ανατέθηκε και για την τροπή που πήρε η ζωή του από τη μια στιγμή στην άλλη. Και ενώ ανακαλύπτει τις νέες του δυνάμεις παράλληλα πασχίζει να κρατήσει κρυφή τη φύση του από το συνέταιρό του ο οποίος δεν αργεί να αντιληφθεί ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Στην πορεία, ο Νικ αποκτά έναν πολύ περίεργο βοηθό, που τελικά αποδεικνύεται πως είναι λυκάνθρωπος!

Έχετε σκεφτεί την περίπτωση τα αγαπημένα σας παιδικά παραμύθια να μην ήταν αποκυήματα της φαντασίας των δημιουργών τους αλλά να στηρίζονταν σε πραγματικά γεγονότα; Σε αυτήν ακριβώς την ιδέα φαίνεται ότι βασίστηκαν και οι δημιουργοί της νέας σειράς του NBC, οι οποίοι ακολουθώντας την κλασική και πετυχημένη συνταγή της «Buffy» σκέφτηκαν να μας εισαγάγουν σε ένα νέο κόσμο. Το αν η προσπάθειά τους θα στεφθεί με επιτυχία μένει να το δούμε πολύ σύντομα στις οθόνες μας.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη στήλη F... for Fantasy του εβδομαδιαίου ένθετου του Ελεύθερου Τύπου, Φαινόμενα, στο τεύχος αρ. 47.

Leave A Comment