ΑΛΚΑΤΡΑΖ: ΤΟ ΝΕΟ LOST;

Μετά το τέλος του «Lost», τη συνεχιζόμενη επιτυχία του «Fringe» αλλά και την κινηματογραφική ταινία «Super 8», δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν με ανυπομονησία το νέο τηλεοπτικό «χτύπημα» από τον καινούριο μετρ του είδους των σειρών-ταινιών φαντασίας, του J.J. Abrams. Ποια είναι, λοιπόν, τα νέα τηλεοπτικά του σχέδια και γιατί πρέπει να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον;

Η νέα του προσπάθεια, σε επίπεδο παραγωγής αυτή τη φορά, φέρει τον τίτλο Αλκατράζ και όπως μαρτυράει και το όνομά της, πρόκειται για μια σειρά με επίκεντρο το θρυλικό νησί-φυλακή και τους περίφημους «κατοίκους» του. Είναι μια σειρά μυστηρίου που ασχολείται με τη μυστηριώδη εξαφάνιση κάποιων φυλακισμένων από το νησί τη δεκαετία του ‘60 και την επανεμφάνισή τους στο παρόν, όπου και διαπράττουν μια σειρά από ανεξήγητους φόνους.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον Jorge Garcia, τον συμπαθητικό Χιούγκο του «Lost», ο οποίος θα υποδύεται τον δρα Ντιέγκο Σότο που μαζί με έναν πράκτορα του FBI και μια ντετέκτιβ της αστυνομίας θα προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους φόνους που συνδέονται με το νησί. Για όσους αναρωτιούνται αν πρόκειται για την τηλεοπτική επιστροφή του Χιούγκο από το «Lost», ο ίδιος ο ηθοποιός απαντά πως ο νέος του ρόλος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Παρότι η ιστορία για μια ακόμα φορά διαδραματίζεται σε νησί, γεγονός που θέτει τις δύο σειρές αναπόφευκτα σε σύγκριση, ο Garcia δηλώνει ότι οι όποιες ομοιότητες σταματούν σε αυτό το σημείο. Μένει, λοιπόν, να δούμε και μόνοι μας το αποτέλεσμα για να αποφάσισουμε αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα και μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσαμε να αναδείξουμε το «Αλκατράζ» ως το νέο «Lost».

Κάθε εβδομάδα η πλοκή θα επικεντρώνεται στην επίλυση ενός φόνου, ενώ παράλληλα η ομάδα των πρωταγωνιστών θα προσπαθεί να ανακαλύψει τον συνδετικό κρίκο πίσω από τους φόνους και την αιτία που οδήγησε σε αυτούς. Διάφορα φαινόμενα, μεταφυσικά και μη, θα επιζητούν απαντήσεις, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει και οι προηγούμενες παραγωγές του Abrams. Αναμφισβήτητα φαίνεται ότι η σειρά διαθέτει προς το παρόν αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν να την κάνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα παραγωγή.

Όσοι ανυπομονούν να δουν τη νέα αυτή σειρά στις οθόνες τους, θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα, καθώς η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012, πιθανότατα κατά τον Μάιο, από το αμερικανικό δίκτυο Fox. Για όσους έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε για να πάρετε μια πρώτη γεύση.

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη στήλη F... for Fantasy του εβδομαδιαίου ένθετου του Ελεύθερου Τύπου, Φαινόμενα, στο τεύχος αρ. 48.

Leave A Comment