ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι ήδη σπεύδουμε στις παραλίες για να απολαύσουμε λίγες ώρες ξεγνοιασιάς κάτω από τον ήλιο. Για κάποιους από εμάς, εκτός από τα διάφορα απαραίτητα καλοκαιρινά αξεσουάρ, εξίσου απαραίτητο είναι και ένα βιβλίο. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε κάποιους τίτλους που θα μπορούσαν να συντροφεύσουν τα ταξίδια σας.

Trypokarydos

Για όσους έλκονται από περίεργες ιστορίες αγάπης και ψάχνουν κάτι που θα τους κάνει να γελάσουν και ταυτόχρονα να προβληματιστούν, μια πολύ καλή πρόταση είναι ο «Τρυποκάρυδος» του Τομ Ρόμπινς (εκδ. Αίολος). Μπορεί ήδη να έχετε ακούσει πολλά για το συγκεκριμένο βιβλίο, ίσως πάλι κάποιοι από εσάς να το έχετε διαβάσει, το σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα από εκείνα τα αριστουργήματα που δεν τα… πιάνει το μάτι, εκτός κι αν κάποιος βρεθεί να σας το προτείνει.

momo_port

Αν σας αρέσουν τα παραμύθια με διαχρονικά νοήματα, αναζητήστε το βιβλίο φαντασίας του Μίχαελ Έντε «Η Μόμο» (εκδ. Ψυχογιός). Πρόκειται για μια συναρπαστική και συγκινητική ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Ο αναγνώστης βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια της μικρής Μόμο, έναν κόσμο γεμάτο θαύματα και μυστήρια έτσι όπως μόνο ένα παιδί μπορεί να τον δει. Αν θέλετε, λοιπόν, να αναβιώσετε το παιδί που κρύβεται μέσα σας, δεν έχετε παρά να αναζήτησετε το συγκεκριμένο βιβλίο.

earthsea

Για όσους απολαμβάνετε την ανάγνωση ξενόγλωσσων έργων και σας αρέσουν τα κλασικά βιβλία φαντασίας, μια καλή πρόταση είναι η εξαλογία «Earthsea» της Αμερικανίδας Ursula K. Le Guin, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1968. Η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν θαλάσσιο κόσμο, ο οποίος κατακλύζεται από μαγικά όντα. Τα βιβλία της Le Guin θεωρούνται μοναδικά στο είδος τους και ανήκουν στην κατηγορία των βιβλίων που κάθε φανατικός αναγνώστης του Φανταστικού οφείλει να διαβάσει.

magon

Αν πάλι προτιμάτε να διαβάσετε κάτι πιο σύγχρονο στο ίδιο μήκος κύματος με τα παραπάνω βιβλία, αναζητήστε την τριλογία «Ο Μαύρος Μάγος» της Τρούντι Κάραβαν, μια υπόθεση η οποία επίσης διαδραματίζεται σε έναν μαγικό κόσμο και υπόσχεται πολύ δράση και περιπέτεια. Το πρώτο, μάλιστα, βιβλίο, «Η συντεχνία των μάγων», κυκλοφορεί μεταφρασμένο από τις εκδόσεις Μονόκερως Εκδοτική. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πότε θα εκδοθούν και τα άλλα δύο βιβλία. Αυτό είναι ίσως κάτι που θα πρέπει να έχετε υπόψη προτού ξεκινήσετε την ανάγνωση του συγκεκριμένου βιβλίου.

Όποιον τίτλο κι αν επιλέξετε, αξίζει να θυμάστε ότι το βιβλίο είναι πάντα μια καλή συντροφιά για οποιαδήποτε στιγμή του καλοκαιριού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας, πρωταρχικός στόχος του οποίου είναι να μας βοηθήσει να αποδράσουμε πρόσκαιρα από την πραγματικότητα, ταξιδεύοντάς μας νοερά σε μια άλλη διάσταση…

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στη στήλη F... for Fantasy του εβδομαδιαίου ένθετου του Ελεύθερου Τύπου, Φαινόμενα, στο τεύχος αρ. 82.

Leave A Comment